СТРЕЛОК
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: kulish  
Як вибрати бойлер на 80 літрів
dimon161987dimДата: Вторник, 05.08.2025, 16:07 | Сообщение # 1
Лейтенант
Статус: Offline
Щоб обрати бойлер на 80 літрів, важливо врахувати не лише об’єм, а й технічні характеристики, які забезпечать комфортне використання води вдома. Сам по собі об’єм у 80 літрів вважається оптимальним для сім’ї з 2-3 осіб — цього вистачить для прийняття душу, миття посуду й інших побутових потреб. Але не менш важливо звертати увагу на тип нагрівального елемента, матеріал бака, потужність і тип управління.

Найпоширеніші бойлери діляться на два типи: з мокрим та сухим ТЕНом https://ogo.ua/articles/view/2025-06-10/152786.html . Перший варіант дешевший, але може швидше виходити з ладу через утворення накипу. Сухий ТЕН захищений від прямого контакту з водою, тому служить довше й потребує меншого обслуговування. Особисто я обрав модель саме з сухим ТЕНом — після кількох років експлуатації переконався, що це дійсно зручно й економно.

Ще один важливий момент — матеріал внутрішнього покриття бака. Емальований бак добре зберігає тепло, але може бути чутливим до перепадів температур. Нержавіюча сталь міцніша, хоча й дорожча. У своєму випадку я вирішив не економити, бо знаю: ремонт бойлера часто коштує більше, ніж різниця в ціні при купівлі якісної моделі.

Не менш важлива й потужність приладу — від неї залежить швидкість нагрівання води. Для об'єму 80 літрів оптимальною вважається потужність у межах 1,5–2,5 кВт. Також варто визначитися з типом керування: механічне простіше у використанні, а електронне дозволяє точніше регулювати температуру та навіть програмувати час нагріву.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: