СТРЕЛОК
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: kulish  
Як часто потрібно замінювати старі розетки
dimon161987dimДата: Вторник, 05.08.2025, 07:51 | Сообщение # 1
Лейтенант
Статус: Offline
Старі розетки — це не лише елемент інтер’єру, який із часом втрачає зовнішню привабливість, а й потенційне джерело небезпеки. Багато хто з нас роками не звертає уваги на стан електрофурнітури в оселі, вважаючи, що якщо все працює — то й міняти нічого не треба. Однак із часом контактні елементи зношуються, корпус розетки може тріскатися, а фіксація вилки стає слабшою. Це все не тільки впливає на якість живлення приладів, а й може призвести до короткого замикання або навіть пожежі.

Я сам кілька разів відкладав заміну старих розеток, поки одного разу одна з них просто не "вистрілила" при вмиканні пилососа. Це змусило мене серйозно замислитися над питанням безпеки https://rivnepost.rv.ua/news....azhlivo . Насправді, фахівці рекомендують перевіряти стан розеток щонайменше раз на 5-7 років, а у разі виявлення ознак пошкоджень — одразу міняти їх. До таких ознак належать іскри при підключенні, запах гару, нагрівання корпусу чи люфт.

Особливо важливо звертати увагу на розетки у вологих приміщеннях — кухнях, ванних кімнатах, де ризики вищі. Також варто враховувати, що сучасні електроприлади мають вищу потужність, ніж ті, що використовувалися ще 10–15 років тому. Старі розетки просто не розраховані на таке навантаження.

Як на мене, краще не чекати, поки стара розетка створить проблему, а діяти на випередження. Замінити її нескладно, особливо якщо довірити цю справу професіоналам. Це не лише питання естетики, а перш за все — безпеки вашої оселі та близьких. Не варто економити на тому, що може вплинути на ваше життя.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: